mcm mana nak buat icon kat pendrive dan wallpaper

More
12 years 10 months ago #17040 by maRShmaLLow
huhu kalau marsh...icon tu tak yah gune softeware...kalau nak wallpaper means bground kat ape2 folder juz gune coding je...
kalau nak tau next time marsh attach kan coding die...ade 2 bende ptg kene simpan dlm folder/ pen pandu..huhu...1 utk folder setting n 1 ag utk configuration setting...kalau btol2 nak sok marsh upload

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17041 by maRShmaLLow
huu...silap lak...bile bace btol2 title br marsh phm..nak wat icon upenye...huhu.. marsh ingt nak wat bground kat folder...oo nak wat icon pki coding je..x yah gune software kalau nak senang la...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17050 by delang
maRShmaLLow wrote:

huu...silap lak...bile bace btol2 title br marsh phm..nak wat icon upenye...huhu.. marsh ingt nak wat bground kat folder...oo nak wat icon pki coding je..x yah gune software kalau nak senang la...


coding utk wat icon dah di bg, coding untuk wallpaper tu ape salahnya ko tunjukkan. software pon ade untuk letak wallpaper :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17057 by atinko
itula aku tgk mars dok melalut ke mn ntah.. hehe.. :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17072 by maRShmaLLow
huhu sowy guys...marsh tak btol sket... ade 2 bende yang u all kene letak dlm 1 folder or pendrive...1 folder setting n 1 ag desktop configuration...2 bende ni bley setting as hidden file...

k first create folder...name as==>> Folder Settings

dlm folder ni u all simpan la pic yang u all nak wat as bground dlm folder or pen drive

then kat sini marsh attach satu file as desktop configuration...untuk coding..korang just copy

nanti u all kene letak folder settings n desktop configuration dlm pendrive...

dlm desktop configuration tu ade coding cm kat bwh ni:

[ExtShellFolderViews]
{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}={BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}

[{BE098140-A513-11D0-A3A4-00C04FD706EC}]
Attributes=1
IconArea_Image=Folder Settings/016.jpg
IconArea_Text=0x00FFF

[.ShellClassInfo]
ConfirmFileOp=0
IconFile=%SystemRoot%\\system32\\SHELL32.dll
IconIndex=130

u all just tukar 016.jpg kepade name pic yg korang nak tu..pastikan u all dah save pic tu dlm folder setting...

so jd la...

huhu ak tak tau laa ak ni menjwb soklan tak

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 10 months ago #17076 by shafique
file yang dibuat tue buat pakai notepad dan save > Save as > All file > desktop.inf

Kalo salah extension bagitau k?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #17719 by Highmax
xde pon org bgth cara nk buat icon? x kn la nk dload jer, kan ker lagi best kalo leh buat sendirik.

software lain dari C++ xde ker? rasa cam susah jer pki mende tuh.
n icon mmg bukan 8 bit je ker?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 years 9 months ago #17734 by shafique
NAmanya cara nak buat ikon pendrive.. kiranya gantikan ikon drive ngan ikon laen ar. haku bagi hint jer highmax sebab aku tak sgt ke arah ikon2 nie. Banyak software buat ikon kat intenet. search jer icon maker or icon editor ke gitu. Cuba rekues akt ruangan rekues untuk software icon editor or maker. Uhh.. mahap if post aku nie tak membantu.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
Time to create page: 0.342 seconds