ROTI CANAI:
BAHAN:
3 cawan tpg gandum
1 cawan air
2 sudu besar susu pekat
1 sudu kecil garam
1 biji telur
1 sudu besar marjerin
CARA :
1. Campurkn air,susu,garam dan telur.
2. Campurkn adunan tadi ke dlm tpg gndum dan perap slama 25 minit atau
sehngga adunan tadi lembut.
3. kepalkn adunan doh bentuk bulat dan salut dgn marjerin.
4. simpan dlm petisejuk dlm bekas selama 8 jam.
5. dah boleh utk di canai dan ditebarkn doh yg bulat tadi.
6. boleh dibuat bntuk bulat atau 4 segi.
SEDIA UTK DI LETAKN ATAS KUALI LEPER YG TELAH D PANASKN.
MAKAN PANAS2 SDAP NI.XDE KUAH DHAL/KARI,CICAH SUSU/GULA PUN SDAPPPPP....
BUAT LE SNDRI.:kiss: