Berapa kerap korang format komputer korang??

More
11 years 5 months ago #3961 by lipasmati
lipasmati created the topic: Berapa kerap korang format komputer korang??
Assalamualaikum kengkawan semua..

Brape kerap agaknya korang format komputer??Kiranya korang format dan install win xp baru haa...dan lepas korang format komp apa yang sering korang buat??
cemna gak korang mengekalkan computer hygiene?

:P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3972 by nizam
nizam replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
Tak payah format.. jgn format selalu pc..tak baik utk kesihatan . kalau tukar window..window jer..apa payah format pc.

Lagi satu elakkan gi kedai yg gemor kalau masalah cket format..masalah seket pomat.. sikit-skikit format..sikit format..hancuss laa. nak kerja senang lahh tu. Kalau bg aku..aku mmg tak bg kedai format.. klu tak bleh buat ckp tak bleh buat.. skrg aku dah lebih 5 tahun satu kedai tuh ca ya nun alif. apa dia selalau buat..dia akan cari masalah sampai dapat.. klu elakkan format..elakkan ...melainkan dah tak bleh buat apa-apa .

p/s klu kat kedai... suka format pc..upah lebey kutttt.;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3975 by mokh
mokh replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
aku format 5 kali sehari..

hhehehehe..:laugh:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3976 by nizam
nizam replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
mokh wrote:

aku format 5 kali sehari..

hhehehehe..:laugh:


kalo gayenyer cam tu haruih buleh naik karma cengitu. abis..kalo 1 5 kali format kalo 2 kar hari 10 kali format.. hehe...

x der laa. .. tuh lah tujuan fungkurs-network yg aku nmpk.. tergerak ati aku bila fuq buat posting pasal tutorial. Bantu mana yg upaya. sambil belajar yer dak Mokh.

Kat mana lagi nak nanyer . Dlm banyak web.. web nih yg sendat dgn tutorial.. depan-depan mau ramai yg terer turun pdg . mesti lagi meriah..bestt huhuhuhu.<br><br>Post edited by: nizam, at: 2006/05/28 01:21

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3979 by lipasmati
lipasmati replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
Hmm..betol gak tuh~

adeh2, jadi sikap aku yang rajin format ni terpaksa ah dibendung agar tak membawa mudarat kepada masa depan..hehehe..

nizam: jadi kalau nak carik punca penyakit tuh..selalunya bermula dari mana??hehe tq tq

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3982 by z_dane
z_dane replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
dalam setahun ada la sekali dua. kalu bleh diselamatkan lg, kasi je ubat dulu, defrag registry ngen h/d ke. takleh gak tu try system restore. takleh tu baru format c letak win baru.

tp kalu dah 15 kali sehari, tu dah kira tenat sgt. mmg bleh bawa kesan kat h/d.kalu org pandai, dia buat backup. pastu takyah install dr awal balik. tp aku jenis malas nak buat backup ngen tak syg sgt drive c ...ahaks

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3987 by fungkur
fungkur replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
hohoho... kalu aku cakap kat korang aku x pernah format pc korang percaya x?? huhu... dalam masa 3 tahun ni dah byk bende aku tweak kat sistem ni. bukan setakat windows malah kat kat setting program2 yang aku install. program plak bukan 1 2, tapi berpuluh2.. kalu format ni, mau amek masa sebulan nak jadikan kepada keadaan asal balik..

format tu adalah satu bende terakhir yg aku pikirkan bile nak selesaikan ape2 masalah pc. dan kalu bole aku tamau format pc... sakit wo nak recover...

aku paling loya bile ade org tanya pasal masalah pc pastu org lain kasi solution format pc, format pc, format pc. huh! xde modal! bile la nak maju kalu asyik format pc je... huhu... :lol:

<p>spit it out !</p>

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #3988 by mokh
mokh replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
uhhh..terasenye aku. ehhehe..aku suke format2 nih. sebab bile lepas format tu sedap je gune. tp system aku skrg ni paling lame la dlm sejarah aku jage. mmg bile format ni lepas tu laju. tp kosong je. bile pk nk install balik, setup balik mmg rase nk berguling2 je. hehe..so, taking care la system supaye xsmpai tahap kene format.

aku paling tensen bile ade problem yg misteri. contoh aritu flash plugin. bile aku g site nokia je suroh install flash plugin. tp bile nk install die kate dah install. time2 cmtu yg mnguji pengformatan aku tu. tp dah setel la stlh aku buang-install balik 5-6 kali. miahahaa...skrg ni ade problem codec lak. nnti2 la trabelshut.

sekian la crite format aku.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4005 by bearboss_85
bearboss_85 replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
ikut suka aku..
Aku rasa nak format aku format je...
huhuhuhu....

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4010 by guydacosta
guydacosta replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
aku benci format computer... membazir masa aku jer...
tapi kalu dh tpaksa baru la aku format...
cam mase tu kena virus brontoks, hampeh punyer norton antivirus,
tak dpt detect virus brontok (dulu-dulu la...)
terus jammed..
jem nanas, jem strawberi.. semua lah...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4013 by shoradhi
shoradhi replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
huhuhu3...
kat kolej aku...aku ngan kwn aku lah bebudak nie suruh tgk2 kan pc diorang...
especially yang kena brontok..
sial nyer brontok....makin advance!!!!
kkdg xleh nak run antivirus or brontok remover or sebagainya...
tanpa membuang masa aku...pormat je...
byk lagi keje lain aku nak wat...

hu3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 years 5 months ago #4014 by nizam
nizam replied the topic: Re:Berapa kerap korang format komputer korang??
shoradhi wrote:

huhuhu3...
kat kolej aku...aku ngan kwn aku lah bebudak nie suruh tgk2 kan pc diorang...
especially yang kena brontok..
sial nyer brontok....makin advance!!!!
kkdg xleh nak run antivirus or brontok remover or sebagainya...
tanpa membuang masa aku...pormat je...
byk lagi keje lain aku nak wat...

hu3


nizam wrote:

Tak payah format.. jgn format selalu pc..tak baik utk kesihatan . kalau tukar window..window jer..apa payah format pc.

Lagi satu elakkan gi kedai yg gemor kalau masalah ciket-ciket format..masalah seket pomat.. sikit-skikit format..sikit format..hancuss laa. nak kerja senang lahh tu. Kalau bg aku..aku mmg tak bg kedai yg suka sgt format.. klu tak bleh buat ckp tak bleh buat.. skrg aku dah lebih 5 tahun satu kedai tuh ca ya nun alif. apa dia selalau buat..dia akan cari masalah sampai dapat.. klu elakkan format..elakkan ...melainkan dah tak bleh buat apa-apa .

p/s klu kat kedai... suka format pc..upah lebey kutttt.;)



Tips carik kedai / technition utk pc/laptop boleh dipercayai.

p/s 1. Cari kedai yg ambil upah berpatutan
2. Yg tidak ambil mudah dengan Pc/laptop kita
3. Tanya pada kita samada perlu format atau tidak.(Jgn mandai2)
4. Jgn mudah terpedaya dgn pasang2 mender x faedah
5. Jgn lama pc/laptop kita dikedai nya. Tunggu dia baiki smpi siap.<br><br>Post edited by: nizam, at: 2006/05/29 02:45

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 1.925 seconds